Cumhur İttfakı Dörtyol Belediye Başkanı Adayı Ömer Oğuz Uçar “Buradayız , Üreticinin yanındayız”

Dörtyol'un narenciye ve narenciye üreticilerinin sorunlarına çözüm bulmak için de Dörtyol Belediyesi olarak Tarım Bakanlığı ile iş birliği içinde bazı adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Narenciye üreticilerinin pazarlama konusunda daha güçlü bir konuma gelmesi için kooperatifler kurulmalı; aynı zamanda, narenciye ihracatına yönelik çalışmalar da yapılmalıdır. Yurt dışındaki pazarlara erişim sağlanarak, üreticilerin gelirleri artırılabilir.

Tüm bu çalışmaların yürütülebilmesi için Belediye bünyesinde bir Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü biriminin kurulmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kurulacak olan bu müdürlük; Tarım alanındaki görevlerin planlanması, geliştirilmesi, desteklenmesi, denetlenmesi ve koordinasyonunun sağlanmasını temin etmekle görevli olacaktır.

Belediye görev alanında bulunan arazilerin ıslahı, imarı ve tarıma uygun hale getirilmesi, ağaçlandırma çalışmalarını planlamak, Çiftçi eğitim çalışmalarının yapılmasını desteklemek, Organik tarım konusunda çalışmaların yapılmasına katkı sağlamak ve bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve birlik ve kooperatifler ile koordineli proje geliştirmek için çalışacaktır.             

özel

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Nöbetçi Eczaneler

Dörtyol nöbetçi eczaneleri