DİYETİSYEN İREM YILDIZ “İNSANLAR ARTIK SAĞLIKLI BESLENMEDE FARKLILIKTAN YANA”

Bir Dilim Ekmek, Bir Kibrit Kutusu Peynir Mi Yiyeceğiz?                                           

Bazı diyet listelerine baktığımızda karşımıza üç, beş adet zeytin, bir kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim ekmek gibi ölçülerde besinler karşılıyor bizleri. İnsanların sürekli bir dilim ekmek bir kibrit kutusu kadar peynir bir haşlanmış yumurta vb. klasik diyetlerden sıkıldığını belirten İrem Yıldız: “İnsanlar beslenmede de farklılıktan yana. Ben de değişik tariflerin diyetlere eğlence katacağına inanıyorum ama tabi ki abartmadan. Bulunabilir ve yöresel besinler dahilinde hazırlanan tarifler tercihim.” dedi.

Çoğumuzun Başının Belası: “Duygusal Açlık”

Kilo problemlerinin esas nedenlerinden biri ve en önemlisi olan duygusal açlık, üzüntü, öfke, yalnızlık, can sıkıntısı gibi durumlarda bizlerde yapay bir açlık oluşturuyor. Karnımızın tok olmasına rağmen duyduğumuz bu açlık hissi daha çok kilo almamıza yol açıyor. Duygusal açlıkla nasıl başa çıkabileceğimizi sorduğumuzda ise Diyetisyen İrem Yıldız şöyle cevap verdi:” Bir psikolojik tedavi eşliğinde diyet yapılmasını öneriyorum.  Bu şekilde daha iyi sonuç alıyoruz.  Bu durumda bol su tüketmelerini, sık ara öğün yapmalarını öneriyorum, kan şekeri düşmeden iki, iki buçuk saatte bir öğün yapılması da oldukça önemli.”

“Diyette Bitki Çaylarının Rahatlatıcı Ve Uyum Sağlayıcı Bir Etkisi Var”

Kilo vermek denilince akla ilk gelen şeyler bitki çayları ve detoks için hazırlanan karışımlar. Çevremizde birçok insanın zayıflama döneminde bitki çayı tükettiğine şahit olmuşsunuzdur. Bitki çaylarının zayıflama üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu söyleyen İrem Yıldız hemen hemen her diyet programında bitki çaylarına yer verdiğini belirti. Bitki çayı önerilerinin kişinin hastalığına, yaşına, kilosuna, metabolizmasına göre değiştiğini vurgulayan Yıldız, ‘bitki çayları tokluk süresini uzatıyor diyette rahatlatıcı ve uyum sağlayıcı etkisi var.’ dedi.

Kararında Tüketildiğinde Ekmek Ve Ekmek Gruplarının Faydası Çok

Sağlıklı beslenmede doğru bildiğimiz yanlışların başında ekmeğin geldiğini vurgulayan İrem Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “ Ekmek en üzücü yanlış bilinen bence, ekmeğin ve ekmek gruplarının vücuda faydası çok fazla tabi kararında tüketildiğinde. Çorba içildiğinde hafif sanılması yanlış, çorbalar ekmek grubuna giriyor gayet kalorili aslında. Kuru meyvelerin her acıkıldığında ağza atılması da kötü bir alışkanlık çünkü dört kuru kayısı bir dilim ekmeğin kalorisine eş, aynı şekilde diyet bisküvi ve kekler aslında normal kek bisküvilerle aynı kaloride, yoğurt çok faydalı olmasına rağmen yine çok kalori içeren bir besin buda diyette yapılan hatalar arasında.”

“Light Ürünler Kilo Vermede Etkili”

Diyetisyen İrem Yıldız, son olarak sözlerini şöyle noktaladı: “Pandemi sürecinde bol bol sebze meyve, su, mineralli sular, bolca lifli besinler özellikle yeşillik ve kurubaklagiller tüketilmeli, c vitamini alımına özen gösterilmeli gibi tavsiyelerde bulunan Yıldız, düşük kalorili olduğu için light ürünler hızlı kilo vermede etkili. Ancak bunların uzun süre kullanımında gerekli yağ asitleri alınamıyor. Yağ oranı aşırı yüksek kişilerde, kolesterol trigliserid gibi kan yağları yüksekliğinde light ürün kullanılmasından yanayım.”

özel

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Nöbetçi Eczaneler

Dörtyol nöbetçi eczaneleri